Anmeldelse: ‘Er det noget du har spist?’ af Anne Catherine Færgeman

Ideelt set er mad en kilde til nydelse, glæde, vitalitet og livskraft. Der er desværre alt for mange, der reagerer på deres mad på en helt anden manér.

Frem for glæde og vitalitet får de ondt i maven, ondt i hovedet, en forstyrret hjernekemi, et forstyrret immunforsvar, nærmest ildebrand i hud og slimhinder for ikke at tale om velfærdssygdomme på lang sigt. Fødevarereaktioner er efterhånden meget udbredt og børnefamilier er en af de oftest ramte grupper.

I bogen ”Er det noget du har spist” får du en masse viden og redskaber til hvad man kan gøre hvis der er allergi i familien. Bogen er udviklet på baggrund af forfatterens egen erfaring i kombination med mange timers research og studier udover det kliniske arbejde på hendes klinik.

Der er mange typer allergiske reaktioner på fødevarer og mange måder at undersøge for dem på. Men der er også mange ting man kan spise i stedet for dem, der giver allergien. Bogen hjælper dig til at finde ud af hvor du starter og hvordan du finder vejen igennem til en sund og livgivende mad. Og ved hjælp af spørgeskema og allergivenlige opskrifter samt de mange gode råd og nyttig viden, kan du højst sandsynlig finde og få struktur på fødevareintolerancen. Der er desuden lækre opskrifter til at støtte din vej frem.

Bogens bagside:
I dag er det ikke bare en lille gruppe allergikere, der reagerer på fødevarer. Fødevarereaktioner er blevet en folkesygdom – og børnefamilier er en af de hårdest ramte grupper.

Det er bestemt ikke rart at være overfølsom. Man ville ønske, man kunne fjerne reaktionerne for altid og leve problemfrit. Med denne bog får du en masse viden og redskaber, samt mulighed for at gøre noget godt for dig selv og din krop.

Bogen er udviklet på baggrund af egen erfaring i kombinationer med fagbogs studier, deltagelse på internationale konference og universitetsstudier, samt klinisk arbejde, som har støttet kvinder, mænd og børn i at finde frem til den mad, de tåler, samt den mad der er bedst for dem. Brug de mange anvisninger og oplev ændringerne. Du kommer ikke til at fortryde det.

Anne Catherine Færgeman er uddannet klinisk diætist fra Århus Universitet 2001. Har derefter arbejdet på Rigshospitalet med specialerne anoreksi, diabetes, hjerte- karsygdomme og mave-tarmsygdomme. Har specialiseret sig i funktionel medicin med fokus på ernæring og anvendelse af laboratorieprøver i forhold til fordøjelsesproblemer, fødevarereaktioner, hormonelle forstyrrelser, autisme m.m. Følger Master-uddannelse i Nutritional Medicine på Surrey University, England.

Udgivet af Forlaget Olivia. Indbundet. 124 sider. Ca. 200 kr. ISBN 978-87-567-8605-8.

Kender du til overfølsomhed og fødevareallergi i familien? Har du læst bogen? Skriv en kommentar…

Giv din vurdering