Anmeldelse: ‘Kernesund Økomad’ af Ninka-Bernadette Mauritson

I disse år ruller sundhedsbølger over os og mange har fundet god hjælp i alle de råd og anvisninger, der er samlet i et utal af bøger. Ikke mindst Kernesund-bølgen som Ninka-Bernadette Mauritson begyndte med sin bog ”Kernesund Familie – Sådan”.

Hun har nu udgivet en ny bog i samarbejde med Inger Liin Knudsen og Kirsten Bjerge som hedder ”Kernesund Økomad – Spis dig smuk uden gluten, sukker og mælk” (klik på billedet for at se mere).

Bogen er skrevet på baggrund af et ophold på en familiehøjskole i Vestjylland for 80 voksne og 20 børn, der blev en stor succes. Principperne fra den første bog blev gennemført på opholdet og mange familier forandrede deres liv i løbet af kurset. Maden stod de to forfattere Inger og Kirsten for og de formåede at lave næringsrig, mineral- og vitaminrig mad der var både økologisk, smagfuld og blodsukkerstabiliserende. Ren madmagi, som Ninka-Bernadette udtrykker det.

“Kernesund Økomad” er en kogebog og den er propfyldt med lækre opskrifter. Du kan finde opskrifter på alt fra morgenmad, supper, vegetarretter, fisk, fjerkræ, kød, salater, tilbehør, sovser og dip til snacks, brød, sødt, kager og desserter.

Der er desuden gode råd til hvordan man planlægger en kernesund økologisk uge – uden sved på panden, og der er nyttige informationer at hente om gluten og mælk, og hvad det gør ved nogen mennesker. Flere familier er blevet interviewet om problemer de havde tidligere – som f.eks. tilbagevendende allergi, depression, oppustethed, Torurette-syndrom m.v. og som nu er forsvundet. Blot ved hjælp af kostændringer.

Bagest i bogen findes en shoppeguide, så du hurtigt kan gå i gang med de skønne opskrifter og en ny kernesund livsstil.

Hvis du kunne lide Ninka-Bernadettes første bog, bliver du absolut ikke skuffet. ”Kernesund Økomad” gør det nemt for dig at følge principperne i dagligdagen.

Bogens bagside:
Ninka forvandlede sin krop, sit liv og sin familie med kernesund mad. Nu er det din tur. Velkommen til et kernesundt, økologisk kogebogsunivers for dig, der vil skåne din krop for sukker, gluten, kemi og mælk.

Kvinden der fik kernesundhed på alles læber, inspirerede til et program på tv og har solgt 130.000 kernesunde bøger er her i selskab med to passionerede, økologiske kogekunstnere. Sammen giver de dig nu en 100% økologisk kogebibel, der gør hver dag til en familiefest.

»Kære Ninka
Mine fordele ved kernesund mad er mere velafbalancerede børn, en meget gladere mor, ingen maveonder (medmindre nogen er faldet i vandet), børnene har færre uforklarlige tudeture, mere glød i hud og øjne og meget mere. Jeg elsker min kernesunde livsstil og takker dig hver dag. Mange knus, Linda.«

– Få inspiration med 125 geniale, lækre opskrifter, der styrker og renser kroppen.
– Få overblik med overskuelig ugeplan og indkøbssedler til festmenuer.
– Få råd med toptips til den bedste og reneste mad.
– Gør lykke ved middagsbordet med supernemme mormorstegetips.
– Spar tid og lav kun mad to gange om dagen. Sådan gør aftensmaden lykke i madpakken.
– Bliv økoekspert og få gode grunde til at vælge økologisk i hverdagen.

Udgivet af Politikens Forlag. ISBN 9788756792578. Indbundet. 247 sider. 250 kr.

Hvad mener du? Går du også op i økologi og kernesund mad? Skriv en kommentar…

Giv din vurdering