Gravid og råt kød

Gravid og råt kødMå jeg spise råt kød, når jeg er gravid?

Nej!

Kød, der ikke har været opvarmet til mindst 66º C i mindst 3 minutter, kan indeholde Toxoplasmose, som kan smitte både dig og dit barn.

 

 
 

Hvad er Toxoplasmose?

Kort fortalt er Toxoplasmose en infektion, der kommer fra en lille parasit kaldet Toxoplasma gondii.

Denne parasit lever blandt andet i kød og kan overføres til dig, hvis ikke den ødelægges under tilberedning.

For dit ufødte barn kan det medføre en lavere IQ, synsproblemer og endda også døden.

 

 
 

Konklusion

Spis under ingen omstændigheder råt – eller ikke-gennemstegt – kød, mens du er gravid.

Der er ingen grund til at tage chancen.

Det er bestemt ikke spændende at spise gennemstegte bøffer i 9 måneder, men se det som en mulighed for at skifte til kylling eller svinekød, som alligevel oftest nydes gennemstegt.

Læs mere om smittefaren i:

Giv din vurdering