Sovestillinger under graviditeten

Sovestillinger under graviditetenDet kan godt være, du altid har sovet på maven, men efter graviditetens fjerde måned, er det generelt ikke længere en god ide. Og heller ikke behageligt. Find de bedste Sovestillinger under graviditeten her!

Men hvilken sovestilling er bedst? Og hvad, hvis jeg kommer til at vende mig i søvne?

Det kigger vi på her.

 

 
 

Hvilke sovestillinger under graviditeten er bedst?

Det er nærliggende at tro, at det er et godt alternativ at sove på ryggen. Men det advarer eksperterne faktisk imod efter den fjerde måned.

Det har at gøre med blodtilførslen fra din underkrop til hjertet. Vena cava er den store blodåre, der fører blod tilbage fra dine ben til dit hjerte. Blodet iltes i lungerne og sendes ud til hjernen og kroppen.

Vena cava sender særligt blod til din livmoder og dermed din baby.  Så når først du er blevet større, er det vigtigt ikke at presse vena cava sammen. Og det kan du risikere at gøre, hvis du ligger fladt på ryggen.

Det er ikke tilfældet for alle kvinder. Nogle kvinders livmoder bliver aldrig tung nok til at øve noget særligt tryk på vena cava. Men det er rart at være på den sikre side.

Så det bedste, du kan gøre, er at ligge på siden. Og hvis du har mulighed for det, så lig på venstre side, så du maksimerer blodgennemførslen.

 

 
 

Hvad nu, hvis jeg skifter sovestillinger under graviditeten?

Men hvad nu, hvis jeg ruller rundt i søvne og kommer til at ligge på maven eller ryggen?

Det er klart, at du kan komme til at vende dig i løbet af natten, og det skal du ikke være bange for.

Hvis du vågner op og opdager, at du ligger f.eks. på ryggen, er det værd at huske på, at det formentlig er derfor, du er vågnet.

Det kan simpelthen være din krop, der fortæller dig, at du måske skal overveje at vende dig. Ubevidst har du måske mærket let ubehag – nogle bliver svimle, hvis de ligger på ryggen – og derfor vågner du.

Hvad gør du så?

Du vender dig stille og roligt om og lægger dig på siden igen. Du skal ikke være bekymret for, at der er sket noget med dig eller barnet af den grund.

 

 
 

Hvordan holder jeg mig til de rigtige sovestillinger under graviditeten?

Det vigtigste er, at du får masser af hvile og god søvn. Og det betyder, at du skal sørge for at ligge komfortabelt.

Der findes masser af specielle graviditetspuder på markedet – puder, der er specielt egnet til at støtte din mave og gøre det komfortabelt at ligge på siden.

Men ganske almindelige puder kan nu også gøre det. Bare prøv dig frem til, hvilke pudepositioner støtter din krop bedst og giver dig mest ro.

Og du kan sagtens veksle mellem at ligge på venstre og højre side, hvis din venstre hofte blive følelsesløs.

Hvis du stadig har svært ved ikke at sove på ryggen, så tænk på, hvor dejligt det bliver, når dit barn er født – også for din sovestilling.

Sovestillinger under graviditeten
2.57 (51.43%) 7 Stemmer